Wat is Reiki

 

Sinds 2009 ben ik al bezig met Reiki.

 

Wat is Reiki?

Mikao Usui (1865-1926), de grondlegger van reiki
Chujiro Hayashi (1880-1940), ontwikkelde de handposities

 

Oorspronkelijk is dit ontstaan in Tibet waar de Japanner Mikao Usui het ondekte. Mikao Usui (1865-1926) is de grondlegger van wat hijzelf “Usui Reiki Ryoho” noemde. “Ryoho” is Japans voor ‘therapie’. Hij ontwikkelde dit systeem oorspronkelijk als een weg naar geluk, harmonie en spirituele ontwikkeling. Mikao Usui gaf zijn onderwijs rond 1922 een concretere vorm, na een lange zoektocht en periode van vasten en mediteren op de berg Kurama. Hij heeft dit later aan zijn leerling Chujiro Hayashi die dit verder ontwikkeld heeft.

 

 

 

 

 

 

Wat is een Reiki Behandeling?

Uitleg op Anacara.

Tijdens een Reikibehandeling lig je op een behandelingstafel.
Je ontvangt Reiki doordat de gever zijn of haar handen volgens aangeleerde posities zachtjes op je lichaam legt. Hierdoor gaat Reiki, de Universele Levensenergie, door jou stromen. Sommigen ervaren dit als lichte prikkelingen of tintelingen die door hun lichaam stromen, maar elke ervaring is anders en daarom ook moeilijk te omschrijven. Wat wel bijna altijd wordt ervaren is een diepe rust en innerlijke vrede.

Uit ervaring weten we dat het niet nodig is de energie te sturen, zij gaat waar ze op dat moment nodig is. De Reiki-energie werkt zowel op het fysieke, emotionele als spirituele lichaam. Zij nodigt op alle tereinen uit tot diepgaande heling en groei.

 

Wat kan Reiki voor je doen?

Reiki werkt op vele terreinen. Zowel fysiek, emotioneel, als spiritueel.

Voor sommige mensen is het verlangen om lichamelijke klachten te herstellen een eerste motivatie om hun verbinding met Reiki aan te gaan. Gaandeweg ervaren ze dat Reiki veel meer doet dan alleen maar lichamelijk genezen. Zowel op mentaal als emotioneel niveau heeft Reiki een grote invloed. Door het oplossen van oude overtuigingen, oude pijnen en emotionele knopen ontstaat er harmonie in ons wezen en daardoor nieuwe ruimte voor groei.

Het spiritueel groeien gaat gepaard met het bewustzijn van de gemeenschap, met het weten dat alles altijd met elkaar verbonden is. In dit weten is Reiki fundamenteel ondersteunend. Het steeds weerkeren tot de kwaliteiten van de ziel maakt dat we in staat zijn onze verantwoordelijkheid op te nemen en onze kwaliteiten te verbinden met het levensweb waar we allemaal deel van uitmaken.

Reiki leert je over waarheid, oprechtheid en eenvoud. Je leert dat alle leven heilig is, in al zijn aspecten.

Reiki Beginselen

Maak je vandaag geen zorgen
Maak je vandaag niet boos
Eer je ouders, leraren en ouderen
Verdien je bestaan eerlijk
Toon dankbaarheid aan alles wat leeft

Deze Reiki beginselen herinneren ons eraan om zo bewust mogelijk te zijn, zorgen en boosheid los te laten, te leren leven in eerbied en appreciatie voor al het leven te ontwikkelen. Het daagt ons uit om in harmonie en balans met alles om ons heen te leven.

 

Proberen?

De eerste behandeling is altijd gratis en duurt ongeveer 1,5 uur.

Behandeling  Tijdsduur  Tarief
Volledige behandeling   +/- 60 min. Eur. 35,00
Kinderen (t/m 18jaar)   +/- 30 min. Eur. 15,00