Anderen over Joris: Erik Heirbaut

Joris is eigenlijk wel een betrokken gozer……..

Ik ben Erik Heirbaut, een van de mensen die het voorrecht heeft om zich een vriend van Joris te mogen noemen.Erik Heirbaut

Dit voorrecht heb ik al sinds 1998, toen ik nog in Antwerpen (BE) woonde.

Ik heb Joris het eerst op Internet (chat) ontmoet, meer bepaald op ScoutLink. Op de vraag om eens in Breda een pintje te komen pakken is slechts één juist antwoord te geven en zo ontmoette ik Joris een tijdje later in een Bredaas cafeetje. Hij was toen Estaleider (Jongens en meiden 7-11 jaar) bij Scouting D’n Hartel in Terheijden waar ik enkele weken later eens een kijkje kwam nemen. En door een van die kijkjes kwam meer: Omdat ik zelf niet meer in leiding stond, maar dat toch nog graag deed, ben ik ook leider geworden bij D’n Hartel waar ik nog steeds rond loop.

Maar goed, deze site is niet de mijne maar die van Joris dus zal ik het eens over hem gaan hebben. Wat voor iemand is Joris?

Om Joris in één woord samen te vatten is geen woord beschikbaar in het woordenboek. Bij hem kan je terecht voor een partij plezier, maar ook voor een serieuze babbel. Soms een chaoot, dan weer de rust zelve. Het is altijd leuk om met Joris ergens heen te gaan, ook al lijkt het dat je er maar één keertje mag komen.

Om in clichés te vervallen, hij is gewoon een goeie vriend die er altijd is als hij niet bij z’n broer in Tsjechië zit. Hij is best wel gedreven, als hij ergens voor gaat kan je er zeker van zijn dat het in orde komt, linksom of rechtsom.