Film en Fotografie

Mijn casting profiel: Dutch Casting
Mijn casting profiel: ID|Casting
Ingeschreven als acteur bij: Sjouercasting

De geschiedenis:

BNR reclame 2012

Begin jaren negentig werkte ik als cameraman bij ‘Zorgomroep Studio Audio’. Dit was een ziekenomroep van ziekenhuis de Baronie in Breda. Deze organisatie was een radio en een TV omroep voor het ziekenhuis en diverse omliggende verzorgingstehuizen. Het aanbod bij de TV afdeling was divers en gericht op de lokale gebeurtenissen. Toch werd niet geschroomd ook lokale actualiteiten en nieuwsitems te maken. Mijn rol was hierbij vooral het filmen, monteren en regisseren van de items. Dit alles speelde nog in de analoge tijd.

Monteren in deze tijd was dus nog een flinke klus. Tussen alle bedrijven door was er ook genoeg tijd voor freeweelen en zo werd begin 1994 is JAmmerlaan Productions als grap geboren. De filmpjes die gemaakt werden waren puur grappig bedoeld en voor intern gebruik. Het grappige accent van de naam lag hem vooral in JAmmer(laan)…….Nadat Studio Audio overgenomen werd door de lokale omroep van Breda is een einde gekomen aan mijn carrière bij deze omroep.

Foto van Ierland

Twee jaar later kwam ik bij Scouting terecht als leiding en al gauw kwam hier de camera ook te voorschijn en werden diverse filmpjes gemaakt door de kinderen van de groep onder begeleiding. Hierna is het enige tijd stil geweest.

In 2000 werd er echter gevraagd om een nieuw project te starten en een film te maken van een Doop in de kerk. Een nieuwe uitdaging! Ook deze film werd analoog gemaakt met een video 8 camera. Echter was het resultaat goed te noemen en volgende er meer opdrachten hierin.
In 2005 werd dan ook de eerste doopfilm geproduceerd met meerdere camera’s.  Zo werden er nog meerdere proefprojecten gestart om nieuwe technologie te leren en te testen. Inmiddels werden deze wel digitaal gemonteerd en niet meer analoog. Toch moesten de opnames nog wel over gezet worden van analoog naar digitaal om deze te kunnen bewerken. Deze waren een succes.

Heden:

Figuratie in films

Hobbies:

Met de komst van de digitale revolutie is er dan ook meer accent gelegd op het maken van serieuzer werk. Hierbij werden op non-commerciële basis filmpjes gemaakt van doop, feesten en partijen. De kwaliteit van de video’s was toen vergelijkbaar met (Super) Video 8 en analoog. Hierna werden de film digitaal over gezet en gemonteerd. Met de intrede van de eerste digitale video camera werd het werken een stuk eenvoudiger en makkelijker.

In september 2008 werd de eerste spontane vakantie-documentaire gemaakt. Geheel ongepland eigenlijk. Tijdens een vakantie in Ierland is een film-verslag gemaakt van de 10 dagen die de vakantie duurde. Dit is een film van 53 minuten geworden. Echter was deze film gemaakt met een digitale fotocamera daardoor de beeldkwaliteit niet optimaal was. Toch waren de recensies en reacties erg positief te noemen. Onder het menu ‘Projecten’ is het intro van de film te zien. Ook werd er voor het eerst gekeken naar het ontwerpen van een DVD.
Het maken van filmpjes is nu echter niet meer een belangrijke bezigheid en doe ik nog vanuit hobby perspectief.

 

 

Starten als Acteur:

Daarnaast ben ik in 2009 ook gaan figureren in films en series.
Hiernaast een foto van één van mijn opdrachten die ik deed. De foto komt uit de film “De vrouwen van Huysink.” Van figuratie werd het edel-figuratie en van edel-figuratie werd het model/acteur. Voor diverse fotoshoots werd ik gevraagd waaronder de foto hieronder, Ziggo. Ook voor Sony werd ik gevraagd voor een poster voor de PS Vita. Daarnaast ben ik ook gecast voor diverse commercials. Ook dat begon in eerste instantie als figurant maar groeide al snel door naar edel-figuratie en uiteindelijk werd ook gecast als acteur met tekst. Zo ben ik voor LG gecast om als acteur in een reclame van IPS monitoren op te treden met de titel  “So Real Its Scary”, click hier om de video te bekijken. In juni 2014 toen ik bezig was met Toneel 1 werd ik gevraagd of ik de rol wilde spelen van Steve in een studentenfilm van de NHTV, dit was onbetaald maar een goed stuk ervaring, hier is het filmpje te bekijken. In augustus 2015 ben ik ook gecast voor een reclame van de LIDL Supermarkt.

Om mijn ervaring als acteur verder te ontwikkelen ben ik workshops en cursussen gaan volgen. Daarmee hoop ik me te verdiepen als acteur. Mijn specialiteit is mimiek blijkt inmiddels uit de ervaring en de feedback die ik kreeg. Op deze site heb ik ook een portfolio gemaakt, video’s zijn hier te vinden, foto’s kunt u hier vinden.  Bij de volgende castingbureaus heb ik me ingeschreven:

Mijn casting profiel: Dutch Casting
Mijn casting profiel: ID|Casting
Ingeschreven als acteur bij: Sjouercasting

Foto van een Ziggo reclame begin april 2011.