Wie ben ik?

Mijn eerste communie.
Mijn eerste communie.

Wie is de persoon Joris?

Mijn naam is dus Joris Ammerlaan, ik ben ter wereld gekomen op 21 juli 1972, ergens rond 9:45. Officieel heb ik een RK voor mijn naam staan, maar eigenlijk doe ik daar helemaal niets mee. Rosalina is de grote liefde van mijn leven en ik ken haar sinds oktober/november 2010, ze heeft uit een eerder huwelijk een dochter die ook bij ons woont genaamd Nisa. Verder heb ik nog 2 zussen en 1 broer. Mijn oudste zus (Sascha) is helaas al overleden in 1993. Mijn jongste zus (Maaike) is getrouwd en woont in Canada, ze heeft 1 dochter Isabella genaamd. Mijn broer (Thore) woont Tsjechie, in Tuklaty om precies te zijn. Ook hij is getrouwd, heeft 2 kinderen. De oudste heet Anna en de jongste heet Josefina.

Wat heb ik allemaal gedaan in het verleden?

Uiteraard ben ik Cum Laude geslaagd op de kleuterschool. Als vervolg opleiding ben ik na de lagere school de LEAO gaan volgen. Dat was de detailhandels kant op. Deze heb ik getracht door te zetten door op het KMBO. Helaas merkte ik na 2 jaar dat dat toch niet helemaal de richting was die goed bij me paste op dat moment. Dus kwam ‘de Staat der Nederlanden’ mij claimen voor militaire dienst. Dat was een fantastisch jaar in Breda. Een kantoorbaan en elke dag thuis voor het eten. Na mijn AMO (Algemene Militaire Opleiding) mocht ik kiezen of ik in de staf van de compagnie wilde gaan of de reguliere beveiligingstaken wilde uitvoeren. Het laatste was namelijk de toegewezen taak van het onderdeel, binnenlandse beveiliging. Mijn keuze was om toch binnen de staf aan de slag te gaan. Samen met mijn direct leidinggevende mocht ik mij gaan richten op het maken en organiseren van opleidingen en oefeningen. Foto uit mijn militair paspoort.Eigenlijk zo een beetje wat ik nu bij scouting gedaan heb besef ik me nu. Daarnaast merkte men dat het werken met computers één van mijn sterkte kanten was. Dus mocht ik ook het ‘ICT beheer’ op me nemen. In die tijd was dat niet veel meer dan een paar computers en netwerken kende men nog niet. Verder ben ik ook nog op reis geweest naar Auschwitz en andere dergelijke oorlogsmonumenten. Een zeer waardevolle reis die je terug brengt naar de huidige werkelijkheid. Verder kreeg ik ook de kans om te gaan parachute springen. Kortom IK heb me NIET verveeld in dienst!! Wings vanwege het behaalde parachute bevoegdheid.

De felbegeerde wings
De felbegeerde wings

 

Foto militair paspoort
Foto militair paspoort

Na mijn diensttijd kwam ik in de ICT wereld terecht en ben ik deze opleiding gaan volgen in het leerlingwezen stelsel. Mijn stage was bij Den Heij-Acker in Breda. Dat is een gevangenis voor jongens tot 21 jaar. Een zeer interessante stage omdat je daar de andere kant van de maatschappij ziet en het zet je aan het denken……….dus uiteraard een dikke voldoende voor mij. Nu ben ik in 1996 daadwerkelijk gaan werken in de ICT. Eerst bij Thunderbyte in Hoofddorp daarna, vanwege Scouting, bij CSS. In 2002 ben ik helaas gedwongen ontslagen bij CSS. In die tijd was er al een flinke recessie in de ICT wereld en daarvan werd ik dus ook het slachtoffer. Het volgende bedrijf werd Teleplan in Etten-Leur. Dat is een bedrijf dat monitoren repareert. Ik was betrokken bij het opzetten van de reparatielijn van flat panel displays. Helaas besloot dit bedrijf te verhuizen naar Polen. Na dat ik veel verschillende projecten gedaan heb kreeg ik een nieuwe vaste baan bij d-Basics op de helpdesk. Vandaar ben ik bij Onguard (Helpdesk) terecht gekomen. Nu werk ik voor Kerridge Commercial Systems, een Brits bedrijf waarvan de hoofdvestiging in Hungerford (UK) gevestigd is. Dit bedrijf was voorheen een onderdeel van ADP maar is sedert 2010 als zelfstandige organisatie verder gegaan. Ik ondersteun hier een ERP pakket genaamd K8. Op mijn CV kunt u mijn werkverleden terug vinden.

Ook hobby’s heb ik uiteraard. Ik ben vooral actief binnen Scouting geweest, dit heb ik gedaan van 1997 tot april 2011. En dat is erg leuk en leerzaam. Mijn eerste groep was D’n Hartel in Terheijden, daar was ik Welpen/Kabouter leiding. Na een aantal jaar wilde ik meer en ben ik samen met anderen een computer interesse stam gaan opzetten. Zelf was ik daar de o.a. de voorzitter van. Deze Interesse Stam richtte zich op het gebruik van pc’s binnen Scouting.

Daarnaast houd ik me ook actief bezig met het maken van video’s. Op deze site ga ik daar verder op in bij de sectie “Werk en hobby’s.” Tevens was ik een aantal jaar voorzitter van de fanclub (Het Reizend Stamcafé) van de bekende band Pater Moeskroen. Dit ben ik gaan doen om de club uit de bestuurlijke nood te helpen. Dit wilde ik slechts een aantal jaar doen om me daarna meer op mijn nieuwe familie te gaan richten.

Naast al deze bezigheden houd ik mij ook bezig met acteren. Dit ben ik gaan doen toen in 2009 een jaar werkeloos was en ik mijn tijd nuttig wilde besteden. Ik ben begonnen als figurant in films en series waarin de film “Sint” van Dick Maas en de TV serie “Bloedverwanten”. Door de jaren heen ben ik hier in door gegroeid naar Edel-figurant en uiteindelijk kreeg ik de kans te schitteren in commercials acteur. Meer informatie vind u hier.