Rosalina Ammerlaan

wapenammerlaan transparantMijn vrouw heet Rosalina Oktarini-Ammerlaan. Ze komt van origine uit Indonesië. En is geboren Rosalina Oktarini in Palembang (Zuid-Sumatra).

In oktober 2010 heb ik haar leren kennen via een gezamenlijke vriendin en ben ik een half jaar aan het skypen geweest. In juni 2011 besloot ik de stoute schoenen aan te trekken en te vertrekken naar Indonesië. Het werd al gauw duidelijk dat we voor elkaar geschapen waren en inmiddels is het inburgerings-proces afgerond. Samen met haar dochter woont ze bij mij in Nederland. We zijn 30 augustus 2013 getrouwd.

Rosalina werkte als lerares Engels op een school in Indonesië en heeft een universitaire studie afgerond “Teacher training and education” in Palembang.

Haar grote passie is zingen en dansen. Naast BNI en AIA heeft ze ook ’s avonds gewerkt als zangeres in het internationaal restaurant “Selatan Indah”. Dit werk heeft ze meer dan 2 jaar gedaan. Zij zong hier diverse muziekstijlen: pop, jazz, rock, Indonesisch, Chinees mandarijn, enz. Hier heeft ze geleerd zichzelf te controleren om vooral klantvriendelijk te blijven. Verder was ze ook traditionele danseres bij bruiloften samen met een vaste groep mensen.

Haar grote droom een eigen restaurant beginnen of een carrière als zangeres. Ze hoopt in Nederland weer een studie op te pakken op dit gebied en samen met iemand anders een traditioneel Indonesisch restaurant op te zetten. Ze heeft gewerkt bij Restaurant Bali James in Breda en werkt nu voor de Oriental (Aztiatische supermarkt keten) en maakt hier kant en klare Indonesische gerechten voor alle vestigingen. Samen met mij zijn we inmiddels wel een catering van huis uit begonnen genaamd Enak-Enak. Bezoek onze site: http://www.enak-enak.nl