Mijn geschiedenis

Mijn Reiki geschiedenis:

Als ADHD’er voelde ik me vaak (en nog steeds vandaag de dag) onbegrepen. Vanuit mijn jeugd had ik dan ook niet veel vrienden. Ik trok dus als kind al mijn eigen plan en ontdekte de wereld op mijn manier. Ik kwam er al snel achter dat ik me in de natuur als een vis in water voelde en dus was dat ook mijn thuis. In harmonie met de natuur leven vond ik toen al belangrijk en mijn visie op deze wereld was ook totaal anders dan de maatschappij vond. Het resulteerde in vriendschappen die niet lang standhielden, of het waren oppervlakkige vriendschappen, meestal was ik alleen.

Ik werd dan ook naar een LOM school gestuurd, de Sint Joris School in Breda. In het reguliere onderwijs kon ik me niet goed handhaven. Op deze school ging dat beter. Toch voelde ik me op deze school nog steeds geïsoleerd. Ook op de Rotonde, de middelbare school, in Breda eigenlijk het zelfde verhaal. Ik ben in die tijd ook veel gepest. Het resulteerde dat ik mijn zelfbeeld kwijtraakte en eigenlijk dacht dat ik hier helemaal niet thuis hoorde. Nog steeds niemand die mij echt begreep al zag ik dat zelf zo niet in. In die tijd werd mij verteld dat ik moest veranderen en me maar moest aanpassen aan de maatschappij. Echter voelde dat helemaal niet prettig voor mij en moest ik voor mijn gevoel acteren en een ander mens zijn dan ik ben.

Dat begon langzaam te veranderen toen ik in 1998 bij Scouting in Terheijden terecht kwam. 2 goede vrienden Louis  en Lisette leerde mij langzaam mezelf terug te vinden en in hen kon ik mijn eerste vrienden herkennen en zijn dat tot op de dag van vandaag nog. De start naar een goede verandering had zich ingezet. En zo kwam ik ook langzaam maar zeker op het pad van Reiki.

In het verleden heb ik diverse signalen gekregen dat ik iets moest doen hiermee al waren die signalen voor mij toen niet allemaal begrijpbaar.

Het begon allemaal op een paranormaal-beurs waar ik door een vriend mee naar toegenomen was. Hij had een vriend die daar ook als therapeut (http://www.weeszelfhetlicht.nl/) aanwezig was. Ik kreeg hier een proef behandeling, die duurde echter vrij kort omdat hij me vertelde dat ik het zelfde kon als hij. Ik begreep hem echter alleen totaal niet en herkende het ook niet.

Mijn toenmalige vriendin Noortje had nog wel eens last van haar buik en dan legde ik mijn hand op haar buik terwijl ik met andere dingen bezig was en verdween die pijn na een minuut of 10. Ik besefte me niet dat ik eigenlijk toen al met Reiki bezig was.

En andere vriend van mij, binnen Scouting, Louis, had ook de gave om mensen te helpen met zijn handen, langzaam begreep ik dat ik dat wellicht ook deed bij Noortje.

In die tijd was ik al actief binnen scouting en zo leerde ik Erica Marsman kennen. Ze werkte op het hoofdkantoor van Scouting Nederland. We hadden direct een klik met elkaar en zo raakte we aan de praat en kwam Reiki om de hoek kijken. in 2009 vond ik de tijd rijp om de eerste graad te gaan volgen. Samen met mijn beste vriend Erik Heirbaut ben ik dit toen gaan volgen en merkte we eigenlijk al direct resultaat. Sinds dien ben ik er ook regelmatig mee bezig en krijgt Rosa regelmatig een behandeling van mij.

Na deze eerste graad leerde ik ook Barbara van den Burg kennen bij een scouting training. Ze is Holistisch therapeut en ook wij raakte aan de praat bij het kampvuur midden in de nacht en vonden ons bed pas om 3:30. Het gesprek bracht voor mijzelf een hoop puzzelstukjes op zijn plaats in het hier en nu.

Behalve dat ik Reiki nu geef aan iedereen die het nodig heeft en wil ontvangen, heeft Reiki ook gezorgd dat ik sterker op de aarde sta dan ooit en het geloof in mezelf en ik als mens beter ben geworden. Ik durf nu ook meer mezelf te zijn maar probeer wel rekening te houden met de anderen om me heen die niet zijn zoals ik.